Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Champions League...ξανά! vol. 2

Το δεύτερο μέρος της αγωνιστικής της φάσης των 16 του Champions League ξεκίνησε! Χθες είχαμε τα ματς Olympique Lyonnais - Real Madrid και F.C. Copenhagen - Chelsea F.C.. Τα δυο ματς εξελίχθηκαν όπως περίπου τα περιμέναμε. Στο πρώτο η Lyon, ο κακός δαίμονας της Real τα τελευταία χρόνια, μπήκε στο ματς κλείνοντας τους χώρους και μη επιτρέποντας στη Real να κάνει το παιχνίδι της. Σκοπός της προφανώς ήταν να μην δεχτεί γκολ και να χτυπήσει το ματς στην αντεπίθεση. Το πρώτο σκέλος το είχε καταφέρει στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Real έγινε πολύ πιο πιεστική και αφού οι παίκτες της Lyon κουράστηκαν από το συνεχές pressing, κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες ( οι κυριότερες δυο δοκάρια με Ronaldo και Ramos) προτού σκοράρουν με τον πρώην παίκτη της Lyon, Karim Benzema (πρώτη επαφή με την μπάλα. Η Lyon στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Gomis, κάνοντας τη ρεβανς πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Στο δεύτερο παιχνίδι (το οποίο δεν παρακολούθησα) εξελίχθηκε έτσι όπως το περίμεναν οι περισσότεροι. Η Κοπεγχάγη δεν είναι ομάδα η οποία μπορεί να κοντράρει την Chelsea, ακόμα κι αν η δεύτερη δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έτσι το δεύτερο παιχνίδι μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία μετά το 0-2.
Σήμερα έχουμε τα τελευταία δυο παιχνίδια της πρώτης φάσης των 16.

F.C. Inter - F.C. Bayern Munchen
Η επανάληψη του περσινού τελικού. Βέβαια, οι φόρμα των δυο ομάδων δεν έχει καμία σχέση με αυτήν πριν οκτώ μήνες ( η Inter βρίσκεται στην 3η θέση του Ιταλικού πρωταθλήματος και η Bayern στην 3η με 15 βαθμούς διαφορά  από την Dortmund). Φυσικά, αυτό που λείπει περισσότερο από τους Ιταλούς είναι ο Mourinho. Θεωρώ ότι το ματς, ακόμα και στο Μιλάνο θα είναι ισορροπημένο. Το ταλέντο είναι υπέρ της Inter αλλά οι Γερμανοί...είναι πάντα Γερμανοί!

Olympique de Marseille - Manchester United
Η αλήθεια είναι ότι αν αυτό το ματς γινόταν πέρυσι, θα ήταν πιο αμφίρροπο.  Φέτος νομίζω πως η Marseille δεν είναι σε θέση να αποκλείσει την Manchester. Και οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν να μην δεχτούν γκολ, όμως νομίζω πως οι Άγγλοι θα καταφέρουν να σκοράρουν και έτσι το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει πιο εύκολο γι αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου