Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Champions League...ξανά!


Μετά από σχεδόν δυο μήνες, η γιορτή του Champions League είναι ξανά κοντά μας. Ετοιμάστε λοιπόν τις πίτσες σας, γεμίστε το ψυγείο με μπύρες και καλέστε τους φίλους για να παρακολουθήσετε τη σπουδαιότερη διοργάνωση της Ευρώπης. Αυτήν τη βδομάδα έχουμε τα τέσσερα πρώτα ματς της φάσης των 16 (σύμφωνα με τις περσινές αλλαγές στο πρόγραμμα, φυσικά για εμπορικούς λόγους) και τα υπόλοιπα σε μια βδομάδα. Πάμε λοιπόν να κάνουμε λίγα σχόλια για το καθένα...

AC Milan - Tottenham Hotspur
Πολύ πιο δύσκολο ματς απ' ότι φαίνεται για τη Milan. Η Tottenham φέτος δείχνει ότι είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και στο Αγγλικό πρωτάθλημα (βρίσκεται στην τέταρτη θέση) και στο Champions League (ρωτήστε την Inter). Η Milan από την άλλη τα πηγαίνει περίφημα στο Ιταλικό πρωτάθλημα αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση και διαθέτει και μια από τις πιο "βαριές" φανέλες στην Ευρώπη. Κατά την γνώμη μου όλα θα κριθούν στο σκορ του πρώτου αγώνα. Αν δεν πιάσει την Tottenham το σύνδρομο των Αγγλικών ομάδων στα ματς εκτός νησιού και καταφέρει να σκοράρει, πιστεύω πως έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Η παρέα του Gareth Bale μπορεί στο White Hart Lane να αποκλείσει κάθε αντίπαλο.

Valencia - Shalke 04
Αμφίρροπη αναμέτρηση. Χωρίς να έχω παρακολουθήσει πολύ τους δυο αντιπάλους φέτος θεωρώ πως αυτήν τη στιγμή η Shalke δεν είναι σε θέση να προκριθεί. Κλειστό ματς, λίγα γκολ, μικρό προβάδισμα στην Valencia.

Roma - Shakhtar Donetsk
Αν θεωρείτε πως η Roma έχει τον πρώτο λόγο, είμαι αντίθετος. Η Roma δεν είναι ομάδα που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί, πόσο μάλλον φέτος που βρίσκεται στην όγδοη (!) θέση του Ιταλικού πρωταθλήματος χωρίς καν να παίζει καλή μπάλα. Από την άλλη οι Ουκρανοί είναι μια ομάδα που το ταλέντο ξεχειλίζει, διαθέτοντας πολύ καλούς, τεχνικά, ποδοσφαιριστές. Πολύ πιθανό να σκοράρουν στο πρώτο ματς και να κάνουν πολύ πιο εύκολο το έργο τους στη ρεβάνς του Donetsk.

Arsenal - Barcelona
Το καλύτερο ματς της φάσης των 16. Δυο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα στα δυο καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι δυο ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Φυσικά και η Barca έχει τον πρώτο λόγο, αλλά ποιος να ξεγράψει μια ομάδα όπως η Arsenal; Μοιρασμένες οι πιθανότητες στο πρώτο ματς, που αν η Arsenal θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης πρέπει να κερδίσει. Πέρυσι η Barcelona είχε πάρει το 2-2 στο Emirates και προκρίθηκε με το 4-1 στην Βαρκελώνη. Προβλέπω ξανά δυο ανοιχτά παιχνίδια που θα αποζημιώσουν όλους εμάς που χαιρόμαστε να βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου